HUR DU TVÄTTAR DIN KEPS

HUR TVÄTTAR DU DIN KEPS?
Här har vi sammanställt vår guide till hur vi tycker man tvättar sin keps på bästa sätt utan att förstöra passformen.

KEPSMODELL
Det första du bör göra är att avgöra vilken typ av kepsmodell du ska rengöra. Vanligtvis brukar de kepsar utan struktur (mjuk ovandel) vara enklare att tvätta då kepsen ej har någon struktur som kan försämras.
Om din keps har struktur borde du ta det lite försiktigare för att bevara passformen.

TVÄTTA DIN KEPS MED VÅRT RENGÖRINGSSET
I vårat rengöringsset hittar du produkter från Brunngård AB som är ledande inom skovård i norden. Du får med rengöringsgel, microfiberduk samt två borstar.
Hur gör man?
Dessa produkter är väldigt enkla att använda då du bara fuktar borsten i ljummet vatten, tar lite renöringsgel och "skrubbar" sedan försiktigt på området du vill rengöra.
Det du ska vara försiktig med är att börja mjukt för att se hur materialet reagerar på borsten då vissa material är känsligare än andra.

HÄR hittar du vårt rengöringsset.

TVÄTTA DIN KEPS I DISKMASKINEN
Vi vet att detta låter konstigt, eller hur? Men detta är vårat bästa tips då enligt våran erfarenhet behåller kepsen sin struktur väldigt bra då kepsen ligger helt still.
Hur gör man?
- Lägg kepsen på det övre planet i diskmaskinen och försök att placera kepsen stadigt (liggandes).
- Kör diskmaskinen på ett program med låg värme (vi brukar köra snabbprogram som är 30 grader).
- Undvik helst att fylla diskmaskinen med smutsig disk.
- Låt kepsen torka i rumstemperatur, hög värme kan få kepsen att krympa.

TVÄTTA DIN KEPS FÖR HAND
Om din keps endast har små fläckar kan handtvätt vara den smidigaste sättet att få bort fläckarna. Här är det viktigaste att inte använda något som kan skada materialet på kepsen, vi tycker det bästa verktyget är en mjuk borste eller en mjuk svamp. Gällande vilket medel du bör använda är det bästa att Googla dig fram beroende på vilken fläck du ska behandla.
Ett annat tips som fungerar oerhört bra på många typer av fläckar både på kepsar och kläder är våtservetter och där är det viktiga att kolla så servetterna ej innehåller några starka rengöringsmedel som kan missfärga tyget.


TORKA KEPSEN EFTER TVÄTT
Låt alltid kepsen lufttorka och helst i rumstemperatur. Anledningen till detta är att hög temperatur som torkprogrammet i diskmaskinen eller kan göra att kepsen krymper samt att materialet i skärmen påverkas negativt och förstörs.